הרב אליקים לבנון

הכשרת מוצרי חשמל

הרב אליקים לבנון

שאלה

שלום כבוד הרב,
כיצד ניתן להכשיר ולהשתמש בכלים הבאים:
א.  טוסטר אובן.
ב.  קומקום חשמלי.
ג.   טוסטר משולשים.

תשובה

א.  טוסטר אובן: יש קושי בהכשרת טוסטר אובן, זאת מפני שבהכשרה אנו צריכים להתחשב בכמה רמות של איסור או חשש איסור: זיעה, טעם וממשות. הזיעה והטעם נפלטים בהגעלה או בחימום (ליבון קל). אולם, בטוסטר אובן יש חשש שתישאר ממשות איסור אשר תיגע בתבנית הכשרה, ותעביר טעם למאכל.
לכן, אם אפשר לנקות היטב, עד שלא תישאר ממשות מהאוכלים הקודמים, אפשר לעשות נקיון כזה, ואח"כ לחמם את הטוסטר למקסימום, ודיינו. את תבניות הטוסטר לא ניתן להכשיר, ויש להשתמש בחדשות או בחד פעמיות.
ב.  קומקום חשמלי: אם לא ידוע שנפל לתוכו איסור, אין צורך להכשירו. אם ידוע שחיממו בו דברים אסורים, יש לנקותו, להרתיח מים כאשר מכסה הקומקום פתוח, ולשפוך עוד מים רותחים לתוך הקומקום (מקומקום נוסף) עד שיגלשו המים.
ג.   טוסטר משולשים: יש לנקות אותו היטב. אם התחתית מתפרקת, יש לפרק ולעשות לה ליבון קל.
אם התחתית לא מתפרקת, יש לחבר ולחמם את הטוסטר לחשמל, ואח"כ להוציא מהחשמל ולחמם על גבי אש, בזהירות, שלא לפגוע בחשמל.